• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

Els periodistes parlen dels missioners


Foto cedida per Fernando Redondo

Per primera vegada, quatre periodistes de quatre capçaleres estatals d'informació general-La Razón, ABC, El Mundo i El País-, han participat conjuntament en una taula rodona, en el marc de la 66 Setmana Espanyola de Missionologia de Burgos. En un acte únic, els comunicadors han fet un diagnòstic de la relació entre els mitjans de comunicació i l'Església i la forma d'explicar el martiri, a títol personal. La manca de professionals de la comunicació en l'Església i els prejudicis ideològics són els principals obstacles que s'han detectat.


"Els mitjans de comunicació i l'Església són com un matrimoni mal avingut", va explicar Laura Daniele, responsable de la informació religiosa del diari ABC. La periodista ha lamentat la manca de professionals de la comunicació que sàpiguin transmetre les notícies religioses amb un llenguatge actual i fresc. A l'altra cara de la moneda, segons ha eplicado Daniele, la secularització en els mitjans de comunicació és pronunciat, de manera que el protagonisme de l'Església està decreixent. "L'Església no pot deixar passar l'oportunitat de seguir sent una institució protagonista", va afirmar.

José Beltrán, cap de redacció de societat del diari La Razón, ha subratllat el protagonisme dels missioners, com a corresponsals i ambaixadors: viuen als territoris de missió amb totes les conseqüències, però la seva mirada és la d'un espanyol. Això els converteix, segons ha explicat el periodista, en testimonis excepcionals de les notícies no només religioses, sinó també de la secció d'internacional del seu diari. "A l'Església cal aprendre dels missioners, que no tenen por a comunicar i sempre estan disponibles", va afirmar.

Per part del diari El Mundo, ha intervingut Francisco Lázaro, pare fundador de la capçalera i periodista especialitzat en Seguretat Nacional i terrorisme. Ha començat la seva intervenció recordant una tia seva, missionera al Brasil,
que de petit li explicava les aventures de la missió. "Per què aquestes batalles no són publicades? Què és el que falta? ", Va preguntar el periodista. Més enllà de la crisi de valors dels mitjans de comunicació, Lázaro va donar uns consells pràctics per comunicar les notícies eclesials. Va subratllar la importància de la relació personal de les institucions de l'Església amb els periodistes, oferint notícies amb ganxo, actuals, sempre tenint en compte la idiosincràsia del diari. "Els missioners són un gran exèrcit, tenen un gran desplegament mundial, així que cada dia sorgeixen moltes notícies de tot el món" va afirmar el comunicador. "Si el periodista no surt a buscar la notícia, us heu d'acostar als mitjans", ha conclòs.

Finalment, Jorge Marirrodriga va exposar a títol personal la seva opinió sobre els problemes de la informació religiosa, com a periodista d'internacional d'El País. S'ha lamentat que s'omet l'aspecte religiós de qualsevol notícia política o internacional, encara que sigui essencial al que ha passat. "Moltes vegades, informar de la mort dels cristians és incòmode", ha afirmat. Això és així a causa de les lluites ideològiques internes d'Espanya, i a la lògica dels mitjans. Davant d'això, Marirrodriga ha instat els catòlics a anar a buscar els periodistes, i a comunicar les notícies que succeeixen a l'Església encara que es tanquin portes. "La societat espanyola té dret a conèixer el que està succeint realment", va acabar.

0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!